Nedávno som si zaobstaral dve nové ingrediencie, ktoré v najbližších dňoch budem používať a experimentovať s nimi. Jednou je Cynar – horkosladký taliansky likér, ktorého základnou zložkou sú artičoky. A potom Bénédictine – francúzsky likér z byliniek a korenia. Kým Cynar má 16,5 %, Bénédictine má 40%.
Oba likéry som si kúpil pretože som na nich čoraz častejšie narážal v receptoch, ktoré som vyhľadával. Ako viete, svoje zásoby rozširujem pomaly, keďže ako študent mám financie obmedzené. Mám šťastie, že moji rodičia pochopili, že ma miešanie koktejlov skutočne baví, a nie je to iba zámienka ako sa opiť. Preto mi z času na čas na nejakú fľašu aj prispejú 🙂
Späť k receptu. Po dlhšej dobe tu máme taký letný osviežujúci nápoj. Použiť by som mal mezcal, ale ešte stále som si ho nekúpil, takže ako obvykle, idem do tequily 🙂
40 ml cynaru
15 ml tequily
30 ml pomarančovej šťavy
7,5 ml limetkovej šťavy
7,5 ml cukrový sirup
30 ml sódy
limetka na ozdobenie
Začneme netradične tým, že nalejeme sódu do vysokého pohára. Zvyšok ingrediencií pretrepeme v shakeri s ľadom a precedíme do pripraveného pohára so sódu. Doplníme kockami ľadu a ozdobíme kúskom limetky.